ilgiç olaylar

Bir Kaç İlginç Hayvanlar
< ="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js" =text/>
Kelebeklerin Zırhları

Kelebeklerin de diğer böceklerde olduğu gibi vücutlarının dışını çevreleyen bir iskeletleri vardır. Bu dış iskelet yumuşak dokuya bağlı olan sert tabakalardan oluşur ve zırhlı bir elbiseye benzer. Bu sert tabaka "kitin" denen bir maddeden oluşmaktadır. Bu tabakanın oluşumu son derece ilginç bir süreç sonucunda gerçekleşir. Bilindiği gibi kelebek tırtılları oldukça detaylı bir metamorfoz süreci geçirir. Tırtıl öncelikle bir pupa olur, daha sonra pupa bir kelebeğe dönüşür. Bu değişim süreçleri boyunca kanatlarda, duyargalarda, bacaklarda ve diğer organlarda küçük değişiklikler meydana gelir. Uçuş kasları, kanatlar gibi farklı merkezlerdeki hücreler de değişimin her aşamasında kendilerini tekrar düzenler. Bundan başka bu değişimlerle birlikte vücuttaki hemen hemen her sistem de -sindirim sistemi, boşaltım sistemi ve solunum sistemi gibi- değişim geçirir.


Kelebek Gözündeki Tasarım

Kelebeklerin bileşik gözleri, nesneleri tek tek parçalardan oluşan bir mozaik şeklinde görebilmelerini sağlayan pek çok gözden oluşmaktadır. Bu gözlerin her biri, resmin bütününün tek bir parçasını görür. (Bunu bir bilgisayar ya da televizyon ekranındaki resmi oluşturan noktalara benzetebiliriz.) Bu küçük gözlerin sayısı bazı kelebek türlerinde 17.000 adete kadar çıkabilmektedir. Ne kadar çok parça göz varsa canlının gördüğü detaylar da o kadar netleşir. Kelebeklerdeki bu tasarım çeşitliliği üstün güç sahibi Allah'a aittir. Allah her canlıya ihtiyacı olan özellikleri verendir.

Kelebekler, sadece desenli ve çok renkli kanatlarıyla değil, binlerce küçük gözden oluşan özel tasarıma sahip gözleriyle de Allah'ın gücünü ve sanatını yansıtmaktadır.



Işık Üreten Comb Jelly

Comb Jelly tıpkı deniz anaları ve deniz Anemonları gibi hassas canlılardandır. Genellikle mikroskobik bitkiler ve küçük deniz hayvanları ile beslenirler. Bazıları avlarını tıpkı balık oltası gibi suda hareket eden yapışkan dokunaçları ile yakalar. Bir türün ise çok geniş bir biçimde açılabilen ve diğer Comb Jellyler de dahil olmak üzere pek çok canlıyı yutabilen ağızları vardır. Comb Jelly'nin vücudunda sıra halinde ince tüyler bulunur. Bu tüylerini suda kendini ileri doğru itebilmek için kullanır. Bundan başka hemen hemen tümünün sırtında tıpkı dikiş yerine benzeyen, özel ışık üretebilen hücreler bulunmaktadır. Türlerin de kendi içlerinde ilginç özellikleri vardır. Örneğin kırmızı Comb Jelly dokunulduğunda parlar. Aynı zamanda suya parıldayan, ışıklı taneler bırakabilir. Bu, düşmanlar için kullanılan bir şaşırtma yöntemidir.


Işık Saçan Mürekkep Balıkları

Deniz diplerinde yaşayan küçük mürekkep balıklarının gözlerinin ve dokunaçlarının üzerinde ışık saçan organlar bulunmaktadır. Bu organlar bir yandan mürekkep balıklarının planktonları kendilerine çekebilmeleri için ışıldak (projektör) görevi görürken bir yandan da planktonları yakalayabilmeleri için kapan görevi görür.


Böceklerin Işıkla Anlaşmaları

Böceklerin kullandıkları anlaşma yollarından bir tanesi de ışıktır. Allah tarafından kendilerine verilmiş olan ışık üretme yeteneği sayesinde pek çok böcek türü ışık saçarak birbirlerine mesaj gönderir. Örneğin güneş battığında ortaya çıkan yetişkin iki erkek ateş böceği eş bulabilmek için etrafa birlikte işaretler gönderir. Bundan başka kandil böcekleri de düşmanlarını uyarmak için sürekli olarak parıldayan kuyruklarını kullanır. Mangrov ağaçlarında bulunan Pteropteryx malaccae böceklerinin erkekleri ise, bir saniyenin her dörtte üçü kadar zamanda bir kere ışık saçarlar.

Ateş Böcekleri

Ateş böcekleri vücutlarının içinde gerçekleşen kimyasal reaksiyonlar sonucu ürettikleri yeşil-sarı ışıklarla tanınan böceklerdir. Haberleşmek ve çiftleşme mesajı verebilmek için bu ışıkları kullanan ateş böceklerinde türe göre ışıldama uzunluğu değişir. Ayrıca bazı türlerde, dişiyi cezbetmek için önce erkek ışıldarken, bir diğerinde çağrıyı dişiler yapabilir. Bazı türler ise ışıklarını kendilerini savunmak için kullanır. Saçtıkları ışık aynı zamanda tadlarının kötü olduğu mesajını da iletir. Bundan başka ateş böceklerinin sadece erkeklerinin kanatları vardır. Erkekler çiftleşebilmek için uçarak dişi ateş böceklerini ararlar. Çiftleşme gerçekleştikten sonra dişi, yumurtalarını bir kayanın ya da bitki örtüsünün altına bırakır. Beş hafta sonra, yumurtalar kırılır ve larvalar çıkar. Ateş böceklerinin başka bir özelliği de hayatlarının her safhasında gelişme halinde olmalarıdır.

Üzeri ateş böcekleri ile kaplanmış bir ağaç karanlıkta çok sayıda lamba ile aydınlatılıyormuş gibi görünür.




Işıklı Demir Yolu Kurtları

Demir yolu kurdu ismini, kafasındaki parlak kırmızı ışık ve saçtığı ışıktan dolayı gece yolculuk eden bir trenin pencerelerini andıran gövdesi nedeniyle almıştır. Demir yolu kurdu, Güney ve Orta Amerika'da yaşar ve çok seyrek olarak ortaya çıkar. Sadece geceleri yiyecek bulmak için ortaya çıkan bu canlı eğer kendini bir tehlike altında hissederse, birden kafasındaki ve vücudundaki ışıkları yakar ve düşmanını uzak durması için uyarır. Bu ışık gösterisi sırasında, başı ateş kırmızısı ve vücudu da soluk yeşil-sarı gibi bir renk alır. Normal zamanlarda demir yolu kurtlarının rengi, kütüklerin ya da kayaların altında saklanmasına yardımcı olan donuk bir kahverengidir. Demir yolu kurdunun kullandığı ışıklar vücudunda gerçekleşen kimyasal reaksiyonlar sayesinde üretilir. Demir yolu kurdunun vücudunun her bir kenarında soluk renkte yeşil-sarı ışık saçan 11 tane spot bulunmaktadır. Işıklarının tamamını bir kerede veya zaman içinde birkaç kerede yakabilir. Dişi demir yolu kurtlarının ise sadece başında parlak kırmızı bir ışık bulunur. Dişi, yumurtalarını yerin altındaki yuvasına bırakır ve kurda benzeyen larvalar yumurtalardan çıkana kadar üzerlerine kıvrılarak onları korur. Yaklaşık bir yıl sonra larva pupaya dönüşür. Pupa evresinden sonraki bir ay içinde ise pupa yetişkin haline gelir.

Demir yolu kurtlarının vücutları saçtıkları ışıklar nedeniyle gece yolculuk eden bir trenin pencerelerine benzer.




Işıklı Mürekkep Balığı

Bir tür mürekkep balığı kimyasal olarak mavi-beyaz bir ışık üretir. Vücudu ve dokunaçları mücevhere benzeyen organlarla kaplıdır. Bu mürekkep balığının özelliği; kendisini kamufle edebilmek için ışığın rengini, yoğunluğunu ve çevresini kaplayan şeye göre açısını değiştirebilmesidir. Dişi mürekkep balıklarının çiftleşmeden önce erkeği cezbetmek için ya da kendisini koruma amaçlı ışık ürettiği düşünülmektedir. Yukarıdan gelen ışığa göre ayarlama yaparak kendilerini suyun içinde düşmanlarına karşı görünmez hale getirebilirler. Bazı mürekkep balığı türleri ise düşmanlarını şaşırtmak için suya parlak renkli bir mukus bulutu fırlatır. Bu arada yaptıkları bu hareket sayesinde kaçmak için vakit kazanırlar. Bazı türler saatte 40 km.'ye varan bir hızla mürekkep fırlatabilir. Mürekkep balıkları güçlü ve hızlı yüzen balıklardır. Hareket etme sistemleri de son derece şaşırtıcıdır. Vücutlarından içeri-dışarı su pompalayarak hareket ederler. Buraya kadar sayılan tüm özellikleri mürekkep balıklarındaki tasarımdan sadece birkaç örnektir. Bu örneksiz tasarım tüm evreni yaratıcı olan Allah'a aittir.



Gümüş Renkli Balta Balığı

Balta balığı ismini gümüş renkli, keskin şekilli ve baltayı andıran narin kuyruğundan dolayı almıştır. Balta balıkları küçük, parlak ve gümüş renklidir. Gün ışığının az olduğu zamanlarda, suyun yaklaşık 500 m. derininde saklanırlar ama geceleri beslenme amacıyla 300 m. kadar yüzeye çıkarlar. Diğer birçok derin deniz balığı gibi, karınlarının alt kısmında ışık üreten organlar bulunur. Bu organların içerisinde, kimyasal maddeler tepkimeye girer ve dışarıya gün ışığına uygun olan ve kendisini denizin aşağı kesimlerindeki düşmanlarından saklayan soluk, mavi bir ışık verir. Balta balığı, vücudunun altında mavimsi ışık yayabilen yaklaşık 100 kadar ışık organına sahiptir.



Bakterileri Kullanarak Işık Üreten Balıklar

Bazı balıklar ihtiyaçları olan ışığı bakterilerle sürdürdükleri ortak yaşam sayesinde üretirler. Örneğin adını vücudunu kaplayan zırha benzeyen pullardan alan çam kozalağı balığı, çenesinin altındaki iki ışık organında yaşayan milyonlarca bakterinin yardımı ile ışık üretir. Bundan başka Midilli balığının da boğazının arka kısmında, bakteri dolu iki ışık bezi bulunmaktadır. Balık bu sayede ara sıra yanıp sönerek veya sürekli biçimde ışık gönderebilir.



Denizdeki Yakamozun Sırrı: Ostracodlar

Karayib Denizi'nde yaşayan ve ışık üreten birçok deniz hayvanından biri de, yüzlerce hatta daha fazla türü bulunan Ostracodlar'dır. Ostracodlar bir susam tohumundan daha büyük olmayan kabuklu canlılardır, fakat birçok canlının yapamadığı şeyleri yapar ve vücutlarında ışık üretirler. Ostracodlar ışık saçan zerreleri üst dudaklarının içinde bulunan bazı bezlerden bırakır. Yalnızca erkek Ostracodlar ışık üretir. Her gece güneş battıktan yaklaşık olarak 1 saat sonra yüzlerce erkek Ostracod, dişileri kendilerine çekebilmek için ışık saçmaya başlar. Erkek Ostracodlar etrafta yüzerken arkalarında parıldayan noktalardan oluşan bir iz bırakır. Yakamoz olarak adlandırılan bu iz nedeniyle Ostracodlar'ın bulunduğu sularda binlerce küçük, parlak ışık yanıyormuş gibi olur.




Korunmak İçin Işık Üreten Canlılar

Deniz yıldızları, denizkestaneleri, tüylü yıldızlar gibi canlılar "dikenli hayvanlar" olarak adlandırılır. Bu hayvanların birçoğunun derisi savunma amacıyla kullandıkları keskin dikenlerle kaplıdır. Deniz kıyılarında, mercan kayalıklarında ve deniz yataklarında yaşarlar. Bu canlılar düşmanlarından korunmak için kendi ışıklarını üretir. Parlak kollara ya da omurgalara sahip olan bu canlılar kendilerine saldırı olduğunda suda ışık bulutları oluşturabilir. Korunmak için ışık üreten canlılara başka bir örnek olarak da bir denizyıldızı türünü verebiliriz. Bu denizyıldızı denizin yaklaşık 1000 m. dibinde yaşamaktadır. Kollarının ucundan parlak yeşil-mavi ışıklar saçar. Işıklı uyarısı düşmanlarına kötü bir tadı olduğunu bildirmek içindir. Yine başka bir denizyıldızı türü ise kendisine saldırıldığında parlamaya başlar ve düşmanı uzaklaştırmak için kollarından birini düşmana doğru fırlatır. Bu, denizyıldızının kullandığı önemli bir savunma taktiğidir. Kopan kolun beyaz ışık saçmaya devam etmesi düşmanın dikkatini kola yöneltir. Denizyıldızı da bu sırada kaçar.



El Feneri Balığı

Gece olduğunda, el feneri balığı kayalıklarda ya da mercanların arasında saklandığı yerinden çıkar. Herhangi bir ışığa karşı çok dikkatlidir ve eğer ay ışığı çok parlaksa ya da herhangi bir dalgıcın ışığını görürse hemen saklanır. Karanlığın sağladığı emniyetle birlikte el feneri balığı ışığını, avını bulabilmek, düşmanlarını şaşırtabilmek ve türdeşleri ile iletişim kurmak için kullanır. Parlak ışıklar, gözlerinin altındaki büyük organlar tarafından üretilir. Bu organlar, balığın kanına karışan oksijen ve şekerle beslenen ışık saçan milyonlarca bakteriden oluşur. Balık ışığı açıp, kapatabilir ve yiyecek ararken istediği yöne çevirebilir. Ürettiği ışık o kadar güçlüdür ki, otuz metrelik mesafeden bile görülebilir. Aslında, tek bir el feneri balığından gelen ışık bile küçük bir odayı aydınlatmak için yeterlidir. El feneri balığı bir çeşit kepenk görevi gören göz kapakları sayesinde ışığını yakıp, kapatabilir.

El feneri balığının bulunduğu bölgede yaşayan yerel halk bu balıkları yakalar, ışığın parladığı bölümü çıkarır ve bu bölümü balık avlarken yem olarak kullanırlar. Işık organı balık öldükten saatlerce sonra bile parlamaya devam eder.



Düşmanı Uyarmak İçin Kullanılan Renkler : Katydid, Çekirge

Katydid, çekirge benzeri bir canlıdır. Alttaki resimde görülen Crayola Katydid'i iri gözleri ve rengarenk vücudu ile düşmanları açısından korkutucu bir dış görünüşe sahiptir. Dikkat çekici renkleri, onu avlamak isteyen düşmanlarına kötü bir tadı olduğu mesajını verir. Bu Katydid türünün vücudundaki kimyasal maddeler, tadını kötü hale getirmektedir. Katydid bu zehirli kimyasal maddeleri yediği yapraklardan almaktadır. Dikkat çekici renkleri ile de düşmanlarına bu durumu haber verir.


Stargazer Balıkları

Stargazer balıkları tropikal veya yarı tropikal bölgelerin sığ ve derin sularında yaşar. Yüzgeçleri, solungaçları, göz yapıları, dudakları kısacası bütün vücut organları yaşadıkları ortama uygun yaratılmıştır. Örneğin Stargazerler'in başlarının üzerinde bulunan geniş gözlerinin yanında 50 voltluk elektrik üreten organları vardır. Bu güçte bir volt Stargazer'e dokunan balıkları geriye doğru fırlatacak kadar güçlüdür. Bundan başka Stargazer'in göğüs yüzgeçlerinin üstünde zehir dikenleri de vardır. Zehir dikeni balığın ikinci savunma mekanizmasıdır ve insan için de ölümcül olabilir. Stargazer'in bedeninin rengi donuk kahvedir, üzerinde ise beyazımsı lekeler veya çizgiler bulunur. Her iki renkte de balık çamur veya kumda göze çarpmaz. Stargazerler göğüs yüzgeçlerini kürek gibi kullanarak ve sağa sola doğru kıvranarak bedenlerini kumun veya çamurun içerisine gömer. Sadece gözlerini ve burun deliklerini dışarı çıkarırlar. Kuma gömüldükten sonra çok az hareket ederek düşmanlarının dikkatlerini çekmemeye çalışırlar. Stargazer'in aynı zamanda ağzının içinde kurtçuk benzeri etli bir yapı bulunur. Bunu dışarı çıkarıp sağa sola salladığında meraklı balıkların dikkatini çeker ve bu şekilde onları avlar. Görüldüğü gibi bu canlıda son derece detaylı bir tasarım vardır. Her özelliği yaşadığı yere uygun olacak şekilde yaratılmış olan bu canlı, Allah'ın yaratma sanatının tecellilerinden bir tanesidir.



Aslan Balıklarının Dikenleri

Zehirli olan pek çok canlı aynı zamanda son derece çekici renklere sahiptir. Bu renkler çevreye tehlike mesajı vermek için kullanılmaktadır. Örneğin resimde de görüldüğü gibi çok güzel bir görüntüye sahip olan aslan balığı aynı zamanda öldürücüdür de. Aslan balığının bir insanı öldürebilecek güçte zehirli dikenleri vardır .

Mercan Polipleri

Mercan poliplerinin gözleri ve beyinleri yoktur. Gün boyunca gizlenirler ve sadece gece avlanmak için dışarıya çıkarlar. Yiyeceklerini yakalayabilmek için ağızlarını çevreleyen dokunaçlarından zıpkın benzeri zehirli oklar fırlatırlar. Son derece etkili bir savunma aracı olan oklardaki zehir poliplerin vücudunda üretilmektedir. Mercan poliplerinin bir özelliği de küçük yeşil deniz bitkileri ya da alglerle birlikte yaşamalarıdır. Mercan polibi, algin güvenliğini sağlar, onu düşmanlarından korur ve besler. Buna karşılık bitki de mercanlar için besin üretir. Bütün yarattıklarından haberdar olan Allah bu canlıları ihtiyaçları olan özelliklerle birlikte ve birbirlerine uyumlu bir şekilde yaratmıştır.



Thosea Tırtılının Yanıltan Görüntüsü

Dikenli Thosea tırtılının vücudunda parlak mavi işaretler vardır. Bu, yırtıcı hayvanların tırtılı farketmeleri için özel olarak hazırlanmış bir uyarı işaretidir. Çünkü tırtılın içi boş tüyleri aslında son derece tehlikelidir. Tüylere yanlışlıkla değen bir canlı son derece güçlü ve tahriş edici bir zehirle karşılaşacaktır. Küçük bir tırtılın kendi kendine vücudunda bir zehir oluşturması, daha sonra bu zehiri renklerini kullanarak düşmanlarına bildirmesi, bu zehirin kendisine zarar vermemesini sağlayacak sistemi vücudunda oluşturması elbette ki imkansızdır. Böyle bir tasarımın tesadüfen oluştuğunu iddia etmekse son derece anlamsız bir iddiadır. Tırtılı zehirli tüyleriyle ve sahip olduğu tüm özellikleriyle birlikte yaratan Allah'tır. Tüm alemlerin Rabbi olan Allah yarattığı canlılardaki tasarımlarla bize yaratma sanatındaki benzersizliği tanıtmaktadır.

DENİZ TARAĞI

Venüs tarağı murex olarak adlandırılan deniz kabuğu tıpkı bir balığın kılçığı görünümündedir. Bu yüzden diğer balıklar, üzerinde et olmadığını düşündüklerinden bu kabuğun yanına bile yanaşmazlar.















Mercan Resiflerindeki Yaşam : Melek balığı, Horozbina, Papağan Balığı


Mercan resiflerinde pek çok balık birarada yaşar. Her türün kendine özgü özellikleri vardır. Melek balığı ve Horozbina balığı gibi gündüz avlanan balıklar güneş batmaya başladığında mercan resiflerindeki kuytu yerlere ve yarıkların içerisine girer. Cerrah balığı, papağan balığı, keçi balığı ve Lapina gibi gündüz avlanan balıklar ise çiftleşmek için alaca karanlık vakitlerini kullanırlar. 2000'den fazla cerrah balığı çiftleşmek için biraraya toplanabilir ve bu balıklar yumurtlamak için genellikle resiflerin kenarlarını kullanır. Mercanlarda yaşayan balıkların genel davranışları da çeşitlilik gösterir. Örneğin mercanlarda yaşayan papağan balığı gibi bazı balıklar derin bir uykuya dalar. Pufferfish gibi bazı balıklar ise yarı uyanık bir şekilde dinlenmeye geçer. Keçi balığı ve diğer bazı balıklar gündüz kullandıkları parlak renklerinin daha soluk olanlarını adeta farklı bir deri gibi gece kullanır. Süngerler, mercanlar ve yumurtlayan bazı balıklar da mercan resiflerinde yaşayan canlılardır. Bundan başka küçük yengeçler ve karidesler de resiflerdeki mikroskobik bitki ve hayvanlar ile beslenmek için mercan kayalarına doğru çıkarlar. Yine mercan resiflerinde yaşayan köpek balıkları ve müren gibi balıklarsa karanlıkta besin bulabilmek için çok güçlü olan koku duyularını kullanır. Allah deniz altında yarattığı bu renkli dünya ile bize örneksiz sanatını ve sınırsız ilmini tanıtır.












__________________

BESLENME

DIV =entry P P =Msonormal style=MARGIN: 0cm 0cm 0ptSPAN style=FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: ArialFONT face=Arial, Helvetica, sans-serifFONT size=4FONT color=#cc0000/FONT/FONT/FONT/SPAN/P P style=MARGIN: 0pxF...

akvaryum kurulması,dekarasyon

TABLE width=100% border=0T T TR TD width=98% =breadsa href=http://www.sera.de/index.php?id=67&L=6 target=_blankFONT color=#800080 size=3strongAkvaryum şekilleri/strong/FONT/A/TD TD width=1%a href=http://www...

japon balıkları için çeşit seçimi

 İlk başlayanlar için öncelikle normal japon dediğimiz türler daha dayanıklı olduğundan öncelikli olarak beslenmeli.Balıkların bakımı ve beslenmesi konusunda koşullar tam olarak uygun hale geldiğinde tül kuyruk,oranda,incigövde vs. çeşitlere dah...

akvaryum kurulması,dekarasyon

UL UL DIV =menuService-level1-no TABLE width=100% border=0T T TR TD width=98% =breadsstrong /stronga href=http://www.sera.de/index.php?id=68&L=6 target=_blankFONT color=#800080 size=3strongKonum/stron...

BİTKİLER

TABLE width=100% border=0T T TR TD width=98% =breadsa href=http://www.sera.de/index.php?id=54&L=6 target=_blankFONT color=#800080 size=3Ön kısım/FONT/A/TD TD width=1%a href=http://www.sera.de/index.php?id=54&ty...

akvaryum kurulması,dekarasyon

TABLE width=100% border=0TTT T TR TD width=98% =breads• a href=http://www.sera.de/index.php?id=30&L=6 target=_blankFONT color=#800080 size=3Akvaryum tipleri/FONT/A/TD TD width=1%a href=http://www.sera....

HASTALIKLAR

P style=MARGIN: 0pxstrongFONT color=#990000 size=2Stres ve Balık İlişkisi/FONT/strongFONT color=#4169e1 size=2FONT color=#4169e1 size=2FONT color=#4169e1 size=2BR/P/FONT P align=leftFONT color=#cc33cc size=2Stres balığın ...

hastalıklar

BRimg src=http://img277.imageshack.us/img277/8912/beyazbenek4cg1.jpg border=0 /BRBRTeşhise yaracayak gövde kısmındaki oluşumlar ve ileri vakalar;BRBRimg src=http://img264.imageshack.us/img264/2360/beyazbenek5su9.jpg border=0 /B...

akvaryum kurulması,dekarasyon

UL LIFONT color=#cc0000strongAKVARYUM BAKIMI/strong /FONT/LI/UL TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0TTT T TR TD P style=MARGIN: 0pxSPAN lang=EN-USFONT color=#000066Çoğu insanın bildiğinin aksine büyük akvaryum...

Üreme

SPANUBR/U/SPANSPAN style=FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #444444; FONT-FAMILY: ArialFONT color=#cc0000strongÜREME/strongBR/FONT       FONT color=#000066Japon süs balıklarının üretilmesinde üç yönte...

JAPON BALIKLARI

strongFONT color=#cc0099JAPON BALIĞI/FONT/strong TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0TT T TR TD PstrongFONT color=#cc0000SPAN style=FONT-SIZE: 11pt; COLOR: #444444; FONT-FAMILY: ArialJapon balıkları 'Japon Süs Balığı'...

hastalıklar

FONT color=#ff0000 size=3strongMantar HastalığıBRimg src=http://www.fishjunkies.com/images/fungus.jpg border=0 style=WIDTH:%20236px;%20HEIGHT:%20151px //strong/FONTSPAN style=COLOR: rgb0,0,0strongFONT size=3FONT color=#ff33...

BESLENME

DIV =entry P P =Msonormal style=MARGIN: 0cm 0cm 0ptSPAN style=FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: ArialFONT face=Arial, Helvetica, sans-serifFONT size=4FONT color=#cc0000/FONT/FONT/FONT/SPAN/P P style=MARGIN: 0pxF...

SAZANSIGİLLER

TABLE width=100% border=0T T TR TD width=98% =breadsa href=http://www.sera.de/index.php?id=119&L=6 target=_blankFONT color=#800080 size=3Japon Balığı Akvaryumu/FONT/A/TD TD width=1%a href=http://www.sera.de/ind...

akvaryum kurulması,dekarasyon

DIV =csc-er csc-er-n1 H1 =csc-firster /H1 H1 =csc-firsterFONT color=#000099BALIK SEÇİMİ/FONT/H1 H1 =csc-firsterFONT color=#cc0066Barbus/FONT/H1/DIV!-- er: end --!-- Text: begin -- P =text /P ...

Hastalıklar

BRFONT color=#990033strong BRBRBR/strongFONT color=#990099strongU    BEYAZ BENEKBR/U/strong/FONT    Akvaryum ortamında en fazla rastlanan parazitsel hastalıklardan biri olan Bey...

akvaryum kurulması,dekarasyon

TABLE width=100% border=0 T TR TD =breads width=98%a href=http://www.sera.de/index.php?id=64&L=6 target=_blankFONT color=#800080 size=3Isıtıcılar/FONT/A/TD TD width=1%a href=http://www.sera.de/index.php?id=64&type=...

üreme

P style=MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify =MsonormalB style=mso-bidi-font-weight: normalUSPAN style=FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: ArialÜRETİM ;?: PREFIX = O /?: PREFIX = O /?: PREFIX = O /O:P/O:P/SPAN/U/B/...

Yavru bakımı ve besleme

P style=MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify =Msonormal P style=MARGIN: 0cm 0cm 0pt; TEXT-ALIGN: justify =MsonormalSPAN style=FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: Arial?: PREFIX = O /?: PREFIX = O /?: PREFIX = O /?: PRE...

Hastalıklar

FONT color=#000066Hastalık unsuru akvaryuma kendiliğinden girmez. Onları akvaryuma biz kendi ellerimizle, akvaryuma koyduğumuz hasta bir balık, temizliğinden emin olmadığımız yem ya da bitki gibi elemanlarla sokarız. Sonuç olarak balıklarımıza sağl...

Gıda ansiklopedisi

DIV /DIV DIVa href=http://www.sera.de/index.php?id=91&L=6 target=_blankFONT color=#800080strongGıda ansiklopedisi/strong/FONT/A/DIV DIVBalık yemi, dengeli beslenme için besinlerin, vitaminlerin, minerallerin, eser ele...

akvaryum kurulması,dekarasyon

TABLE width=100% border=0T T TR TD width=98% =breadsFONT color=#800080 size=3/FONT/TD TD width=1%a href=http://www.sera.de/index.php?id=125&type=98&L=6 target=_blankFONT color=#800080 size=3img src=http://www.s...

BİTKİLER 2

TABLE width=100% border=0T T TR TD width=98% =breadsa href=http://www.sera.de/index.php?id=123&L=6 target=_blankFONT color=#800080 size=3Su bitkileri/FONT/A/TD TD width=1%a href=http://www.sera.de/index.php?id=...

SAZASIGİLLER

DIV =csc-er csc-er-n1 H1 =csc-firsterFONT color=#cc0099Bakımı kolay soğuk su balıkları/FONT/H1/DIV!-- er: end --!-- ELEMENT, uid:10243/er end --!-- ELEMENT, uid:10244/textpic begin --A id=c10244/A!-- block: begin --...

BİTKİLER

TABLE width=100% border=0T T TR TD width=98% =breadsstrongFONT color=#cc3399UBitki/U/FONT/stronga href=http://www.sera.de/index.php?id=70&L=6 target=_blankFONT color=#cc3399 size=3strong düzenleme/strong...

akvaryum kurulması,dekarasyon

TABLE width=100% border=0TT T TR TD width=98% =breadsa href=http://www.sera.de/index.php?id=58&L=6 target=_blankFONT color=#800080 size=3strongDekorasyon/strong/FONT/A/TD TD width=1%a href=http://www.sera...

BİTKİLER 2

DIV =csc-er csc-er-n1 H1 =csc-firsterFONT color=#cc0099Bitkiler - Sualtı sakinleri için yeşil nefes/FONT/H1/DIV!-- er: end --!-- Text: begin -- P =text /P P =textÖnemli olan bir çok görevleri vardır: /P P =...

HASTALIKLAR

SPAN style=COLOR: rgb0,0,0SPAN style=: rgb255,255,255BRstrongFONT color=#ff0066Oodınium:BR/FONT/strong/SPAN/SPANSPAN style=FONT-WEIGHT: bold/SPANFONT color=#6633ccBRKuyruk ve kanatlarda çürümeyle başlar.Yavaş yavaş b...

Hastalıklar

DIV =smallfontFONT color=#ff33ccstrongDropsy/strong /FONT/DIV HR style=COLOR: #abb9d1 SIZE=1 !-- / icon and title --!-- message -- DIV id=post_message_142FONT color=#ff3399DropsyBR/FONTFONT color=#6633cc* Balık...

hastalıklar

DIV style=WIDTH: 629px; HEIGHT: 596px align=left =style1 TABLE id=Autonumber2 style=BORDER-COLLAPSE: collapse borderColor=#111111 height=580 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=100% border=0T T TR TD width=397 height=28 =#3...

BİTKİLER

CENTER H1AKVARYUM BITKILERI/H1/CENTERFONT color=#000066Akvaryum bitkileri akvaryumların doğal görünmelerine büyük ölçüde katkıda bulunurlar. Aynı tuttuğumuz balıklar gibi onlarda dünyanın çesitli yerlerinden gelirler. Kimi soğuk suyu terci...

ilgiç olaylar

strongBir Kaç İlginç Hayvanlar /strong HR style=COLOR: #abb9d1 SIZE=1 !-- / icon and title -- TABLE cellSpacing=1 border=0 T TR TD TD !-- google_ad_client = pub-0575948726258753; google_ad_width = 336; google_ad...